Tempeh, nudle na kari se sušenými rajčaty, lilkem a žampiony.
INGREDIENCE
- Uzený tempeh
- Sušená rajčata v oleji
- Lilek
- Žampiony
- Rýžové nudle
- Koření (sůl, kari..)
Na jednu porci jsem vzala asi 7 cm široký kus (středního) lilku, 5 plátků sušených rajčat (v oleji), jeden větší žampion, cca 50 g tempehu a jednu porci nudlí (závisí na tom, jak moc velkou porci nudlí si obvykle dáváte. :))
V podstatě velmi jednoduchý postup, kdy vše, kromě tempehu a nudlí, nakrájím a naházím na pánev (lilek, rajčata, žampiony), mezitím dám vařit vodu na nudle (dají se použít jakékoliv asijské nudle, já jsem si oblíbila rýžové z Albertu), omajdu dochutíme (kari, sůl, co ráčíte), až se nám udělá lilek, bude hotové i vše ostatní, zakápneme trochou vody se škrobem (nemusí být, ale omáčku to pak udělá krémovou a je ho potřeba cca třetina malé lžičky..), zcedíme nudle, vmícháme do směsi a odstavíme, pak teprve přidáme tempeh.
Sušená rajčata udělají v celém jídle velmi zajímavou chuť.
Brou chuť.