Špenátové čočkusoto

Rychlé, jednoduché a zdravé.

INGREDIENCE

  • Čočka, černá
  • Kuskus
  • Žampiony
  • Špenát
  • Olej
  • Tofu


Patlám takzvaně "vod voka" a vychází to asi tak na dvě porce. :)
Co se gramáže týče - odhadem 100 - 120g čočky, půlka balíčku marinovaného tofu - tedy cca 100g, šest středních žampionků, zhruba 100g kuskusu a 400g mraženého sekaného špenátu.

Propláchneme černou čočku a dáme ji vařit (nesolíme), vaří se cca 25 minut, což nám dává dostatek času na přípravu zbytku. 
Na pánvi rozpálíme olej (je prakticky jedno, jaký použijete), přidáme na kostičky nakrájené tofu a žampiony (pro plnější chuť je doporučuji nakrájet na větší kousky) a lehce podlijeme vodou, aby se nám to nepřipálilo, přiklopíme pokličkou.
Po pár minutách přidáme špenát a necháme dusit do změknutí.
Dochutíme kořením - můžete zvolit, jaké chcete a máte rádi. Já osobně přidala kapku chilli a sůl. Po zhruba deseti minutách ochutnáme a pokud je špenát hotový, odstavíme.
Mezitím si připravíme kuskus - zalijeme vroucí vodou a necháme pár minut odstát (návod je když tak na sáčku).
Čočka už by měla být hotová, slijeme ji a přidáme do odstavené směsi špenátu, tofu a hub.
Kuskus v hrnci rozmělníme vařečkou a rovněž přidáme do směsi v pánvi. 
Vše zamícháme, ochutnáme a případně ještě dochutíme kořením. 
Hotovson. :)

Dobrou chuť! 


© 2018 Recepty od Lenky. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky