Těstoviny s cuketolovou omáčkou.
Žádný velký kulinářský zázrak, ale chuťové buňky potěší a tělu prospěje.
INGREDIENCE
- Celozrné těstoviny
- Cuketa
- Fazole
- Cibulka
- Sýr
Zhruba půlka pytlíku těstovin, 200g fazolí (den předem namočených a uvařených, případně alternativa koupit plechofku), jedna středně velká cuketa, cibule jako základ a na posypání veganský sýr.
Cibulku nasekáme, hodíme na pánev, zalejeme kapkou oleje a podpálíme. Nakrájíme si na kostičky cuketu a přidáme na pánev k cibulce, podlijeme trochou vody a necháme dusit.
Po pár minutách přihodíme již předpřipravené fazole a dochucujeme - chilli, oregano. Na závěr můžeme přilít trochu rostlinného mléka smíchaného se škrobem, to nám dá za vznik konzistenčně dobrou omáčku. Mezitím máme hotové těstoviny - slijeme, omáčku vypnem a můžem servírovat.
Dobrou chuť. :)