Bulgočka s mrkvórkem.
Bulgur a čočka, s omáčkou ze smetany, mrkve, pórku a tofu.
IGREDIENCE
- Bulgur
- Čočka, černá
- Mrkev
- Pórek
- Sójová smetana
- Česnek
- Tofu

Hrnec s vodou hodíme na plotnu a přivedeme k varu. Hodíme do ní čočku, vodu nesolíme a jdeme na omáčku.
Utřeme/nakrájíme česnek (dva/tři stroužky, pokud máte ale česneku po krk, můžete nahradit cibulí), s trochou oleje hodíme na pánev, mezitím na kostky nakrájíme tofu (pokud vám i tofu leze krkem, také tam nemusí být, omáčka bude skvělá i bez něj), nastrouháme dvě větší mrkve, nakrájíme půlku pórku a vysypeme na pánev. Podlijeme tak půl šálkem vody a necháme dusit.
Hlídáme si zhruba 10 minut od chvíle, kdy jsme dali vařit čočku - a přihodíme k ní bulgur (samozřejmě můžeme uvařit i zvlášť, v hrnci s čočkou nám bulgur chytne tmavou barvu..), který se vaří zhruba 15 minut.
Směs v pánvi dochutíme (solí, bylinkami, nebo jako já - trochou kari), přidáme cca půlku sójové smetany, pokud se vám nezdá konzistence, doporučuji zalít dalším asi půl šálkem vody s trochou škrobu - vznikne nám pěkná krémová omáčka. Bulgur s čočkou vypneme, zcedíme, omáčku též - a můžeme podávat. Buď kultivovaně, jako vidíte například na fotce, nebo prostě bulgur s čočkou nasypte do pánve a udělejte šlichtu.