Bulgočka s mrkvórkem.

Bulgur a čočka, s omáčkou ze smetany, mrkve, pórku a tofu. 

IGREDIENCE

  • Bulgur
  • Čočka, černá
  • Mrkev
  • Pórek
  • Sójová smetana
  • Česnek
  • Tofu



Hrnec s vodou hodíme na plotnu a přivedeme k varu. Hodíme do ní čočku, vodu nesolíme a jdeme na omáčku.

Utřeme/nakrájíme česnek (dva/tři stroužky, pokud máte ale česneku po krk, můžete nahradit cibulí), s trochou oleje hodíme na pánev, mezitím na kostky nakrájíme tofu (pokud vám i tofu leze krkem, také tam nemusí být, omáčka bude skvělá i bez něj), nastrouháme dvě větší mrkve, nakrájíme půlku pórku a vysypeme na pánev. Podlijeme tak půl šálkem vody a necháme dusit. 
Hlídáme si zhruba 10 minut od chvíle, kdy jsme dali vařit čočku - a přihodíme k ní bulgur (samozřejmě můžeme uvařit i zvlášť, v hrnci s čočkou nám bulgur chytne tmavou barvu..), který se vaří zhruba 15 minut.
Směs v pánvi dochutíme (solí, bylinkami, nebo jako já - trochou kari), přidáme cca půlku sójové smetany, pokud se vám nezdá konzistence, doporučuji zalít dalším asi půl šálkem vody s trochou škrobu - vznikne nám pěkná krémová omáčka. Bulgur s čočkou vypneme, zcedíme, omáčku též - a můžeme podávat. Buď kultivovaně, jako vidíte například na fotce, nebo prostě bulgur s čočkou nasypte do pánve a udělejte šlichtu.  

© 2018 Recepty od Lenky. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky