Boršč
Na Boršč sice najdete asi tak dvě miliardy receptů, ale to není důvod k tomu napsat si vlastní, žejo. 

INGREDIENCE

Na cca 4 porce

  • Cibule, česnek
  • Asi tři střední řepy
  • Tři střední brambory
  • Jedna větší mrkev
  • Hlávkové zelí
  • Malý protlak/čerstvá rajčata
  • Nové koření, bobek, sůl, pepř, paprika, (chilli)
  • Hraška / mouka
  • Smetana na zjemnění 

Na oleji zpěníme cibulku s česnekem. Když je dozlatova, naházíme na to na menší kostky nakrájenou řepu, chvilku posmažíme, zaprášíme paprikou, zalijeme vývarem (nebo vodou se zel. bujónem) a necháme cca 10 minut povařit.
Pak přidáme zbytek zeleniny (u toho zelí nevim množství, prostě jsem ze zelí odloupla asi tři listy), koření (je to na každým, jak to má rád, u mě to bylo 10 kuliček NK, 4 bobky, lžička pepře a trochu chilli) a necháme asi půl hodiny vařit.

Dále jsem přidala malý rajčatový protlak (můžete nahradit čerstvými rajčaty) v troše vody rozmíchané cca tři vrchovaté lžíce hrašky, která potřebuje vařit dalších cca 20 minut (z hrašky vyprchá ta hrachová chuť a krásně to zahustí (je potřeba to ale častěji míchat, docela se to pak připaluje). Alternativa je případně zahustit to moukou s vodou. 
Hotovo je v podstatě, až je řepa měkká. Na čím menší kostky jí nakrájíte, tím dřív to samozřejmě bude.

Na talíři je ideální zjemnit to zakysankou (Dr. Oetker, nebo Lidl creme).

© 2018 Recepty od Lenky. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky